Program

A program bemutatása

A mezőgazdasági és termelői, illetve agro-élelmiszeripari feldolgozó ágazat egyre fontosabb szerepet tölt be az európai politikában, mivel azon kívül, hogy a közösségi gazdaság egyik alappillére, alkalmas lehet új erő - fiatalok - felvételére, és új - innovációs, kutatási és fejlesztési - beruházásokra a versenyképesség növelése érdekében, illetve tovább közelíteni a fogyasztók egyre fejlettebb és összetettebb elvárásaihoz.
A mezőgazdaságnak, lényegében, nem csak a "termék" végső tulajdonságai terén kell lépéseket tennie és előre haladnia, hanem a termelési folyamatokban is annak érdekében, hogy jó minőségű, biztonságos és olyan termékeket bocsásson rendelkezésre, amelyek olyan más, alapvető fontosságú tényezőket is figyelembe vesznek, mint a környezet és az állatok jóléte.
A változás szükségességének megértése, a mezőgazdasági ágazat nagyobb mértékű etikusságát, fenntarthatóságát és modernségét célzó fogalmak integrálásával, az egész ágazatot versenyképesebbé és nyereségesebbé teheti, és ennek következtében képes lesz új erőket és ötleteket magához vonzani egy olyan körforgásban, mely nem csak az alkalmazottak számára jelent előnyöket, hanem és elsősorban a fogyasztók számára.

na strone HU

Ezt az értéket és ezeket a garanciákat a DOP, IGP és STG minőségjelző védjegyek használata foglalja össze és közvetíti, melyek grafikai megjelenése és tartalma azonos az Európai Unió összes államában és a kiemelkedő minőségű mezőgazdasági és agro-élelmiszeripari termékeket illeti meg.
Az európai minőségjelzőkre vonatkozó információkat, annak érdekében, hogy a kiemelkedő minőségű európai terméket megkülönböztessük, megfelelő módon kell a fogyasztókhoz eljuttatni.

Ebbe a kontextusba illeszkedik a három Olasz konzorcium által kidolgozott információs és promóciós program:
• A Parmigiano Reggiano Sajt Konzorciuma (Il Consorzio del Formaggio Parmigiano Reggiano)
• Az Asiago sajt Védelmét szolgáló Konzorcium (Il Consorzio di Tutela del formaggio Asiago)
• A Gorgonzola DOP Sajt védelmét szolgáló Konzorcium (Il Consorzio per la Tutela del Formaggio Gorgonzola DOP)

A programban résztvevő termékek a következők:
• Parmigiano Reggiano DOP sajt
• Asiago DOP sajt
• Gorgonzola DOP sajt

A három (3) éves időtartamra szóló programra - 2016-tól 2019-ig - az alábbi országokban fog sor kerülni: Ausztria, Lengyelország, Cseh Köztársaság, Magyarország.
A kitűzött célok:
• A minőségjelzők általános jellemzőinek és előnyeinek bemutatása és kommunikációja a fogyasztók és az ágazati szakemberek felé
• A termékek ismertségének kihasználásával ösztönözni a kampány középpontjában álló európai sajtok fogyasztását, a DOP termékek minőségének "nagyköveteiként"
A program megvalósítására számos esemény és rendezvény révén kerül sor, pl. PR események, a kereskedelmi láncokon, a hagyományos kiskereskedelmi csatornákon és a vendéglátóipari egységeken keresztül, sajtóban és interneten.

 

×

Ez a weboldal cookie-kat használ az Adatvédelemi szabályzattal összhangban. A tárolás paramétereit és a cookie-khoz való hozzáférést a böngészőjében állíthatja be.