Asiago DOP sajttal

sült brokkoli

Elkészítési idő: 30 perc
4 személyre

Hozzávalók:

2-3 nagyobb fej brokkoli
5 evőkanál extra szűz olívaolaj
4 nagyobb gerezd fokhagyma apróra vágva
2 nagyobb mogyoróhagyma apróra vágva
1 nagyobb csipetnyi só
1/8 - 1/4 kávéskanál őrölt pirospaprika
1/4 bögrényi reszelt érett Asiago DOP
1 citrom héja

Elkészítés:

Tegyünk egy tepsit a sütőbe, a középső sínre és melegítsük elő 230 fokra.
Keverjük össze a brokkolit, az olívaolajat, a fokhagymát, a mogyoróhagymát, a sót és a pirospaprikát egy nagy tálban, majd helyezzük át az előmelegített tepsire és terítsük el vékony rétegben. Süssük 20 percig, amíg a brokkoli rózsái meg nem pirulnak de fontos, hogy a szára ropogós maradjon. Félidőnél forgassuk meg. Szórjuk meg az asiago sajttal és a citromhéjjal. Ízlés szerint sózzuk, ha szükséges. Melegen tálaljuk.

Receptek

×

Ez a weboldal cookie-kat használ az Adatvédelemi szabályzattal összhangban. A tárolás paramétereit és a cookie-khoz való hozzáférést a böngészőjében állíthatja be.