Gorgonzolás csirkemell

Elkészítési idő: 45 perc
4 személyre

Hozzávalók:

4 csirkemell (kb 1 kg)
125 g hűtött Gorgonzola DOP, darabolva
1 evőkanál növényi olaj
1/3 bögre víz
2 1/2 evőkanál balzsamecet

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 230 fokra, a rácsot helyezzük a középső sínre. A csirkemelleket mossuk és szárítsuk, majd vágjunk hosszába 8-10 cm-es zsebeket. Töltsük meg a sajt felével. Sózzuk, borsozzuk. Melegítsük fel az olajat tűzálló nyelű serpenyőben. Süssük a csirkemelleket bőrös oldalukon aranybarnára kb 4 percig. Fordítsuk meg a csirkemelleket és helyezzük át a sütőbe, amíg teljesen át nem sülnek, kb 20-25 percig. Vegyük ki a megsült csirkemelleket egy tálra és pihentessük.
Helyezzük vissza a serpenyőt a tűzhelyre (vigyázzunk a nyelére, forró lehet), adjuk hozzá a vizet és a balzsamecetet. Forraljuk fel, adjuk hozzá a sajt másik felét és keverjük az olvadt sajt darabkákat simára, kb 3 percig. Szűrjük át a mártást, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és tálaljuk a csirkemellekkel.

Tálalhatjuk tört burgonyával vagy édes burgonyával.

Receptek

×

Ez a weboldal cookie-kat használ az Adatvédelemi szabályzattal összhangban. A tárolás paramétereit és a cookie-khoz való hozzáférést a böngészőjében állíthatja be.