Gorgonzolás polenta

Elkészítési idő: 35 perc
6 személyre

Hozzávalók:

1,5 l víz
2 csapott teáskanál só
1 1/2 csésze búzadara
1/4 csésze vaj
1/2 csésze főzőtejszín
20 dkg Gorgonzola DOP, 1 cm-es kockákra vágva
frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint

Elkészítés:

Forraljunk fel a vizet. Tegyük bele a sót és keverjük bele a kukoricadarát. Csökkentsük a hőfokot és 20 percig állandóan kevergessük, amíg besűrűsödik. Vegyük le a tűzhelyről, adjuk hozzá a vajat, a tejszínt és a gorgonzolát. Kevergessük, amíg a sajt el nem olvad. Ízlés szerint borsózzuk. Forrón tálaljuk.
Megjegyzés: Ha a polentát előre elkészítjük, tartsuk melegen vízfürdőn és fedjük le egy műanyag doboztetővel.

Receptek

×

Ez a weboldal cookie-kat használ az Adatvédelemi szabályzattal összhangban. A tárolás paramétereit és a cookie-khoz való hozzáférést a böngészőjében állíthatja be.