Karaj steak diós Gorgonzola mártással,

sült gombákkal

 

 

Hozzávalók

4 személyre

  • 4 vastag szelet csontos karaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál magos mustár
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg Gorgonzola
  • 10 dkg dió
  • 20 dkg vegyes gomba
  • 5 dkg vegyes salátalevél
  • 2 dl tejszín
  • friss kakukkfű
  • friss  rozmaring
  • friss petrezselyem
  • snidling     
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl olívaolaj
  • só, bors

 

Elkészítés

1. A páchoz egy aprítógépben összedaráljuk a fokhagymát, sót, mustárt, olívaolajat, borsot, kakukkfüvet és rozmaringot. A húsokat bepácoljuk, majd sütésig pihentetjük.

2. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a gombákat nagyobb darabokra. Egy felhevített serpenyőben olívaolajon és vajon először megpirítjuk a gombákat. Kakukkfűvel ízesítjük és sózzuk a végén. Kivesszük a serpenyőből és a visszamaradt zsiradékban megdinszteljük a hagymákat, hozzáadunk rozmaringot és diót. Hozzáöntjük a tejszínt és felolvasztjuk benne a gorgonzolát. Csak akkor sózzuk, amikor már besűrűsödött.

3. A bepácolt húsokat egy felhevített grill serpenyőben megsütjük. Tálaláskor alulra szedünk a szószból, a húst rátesszük, megszórjuk apróra vágott snidlinggel és petrezselyemmel, esetleg salátalevéllel tálaljuk.

Receptek

×

Ez a weboldal cookie-kat használ az Adatvédelemi szabályzattal összhangban. A tárolás paramétereit és a cookie-khoz való hozzáférést a böngészőjében állíthatja be.