Oldalas mustáros-gorgonzolás

és zelleres krumplipürével

 

 

Hozzávalók

4 személyre

  • ½ kg oldalas
  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 2 evőkanál sertészsír
  • olívaolaj     
  • friss petrezselyem

A zelleres krumplipüréhez:

  • ½ kg burgonya
  • 1 zellergumó
  • 1-2 evőkanál magos mustár
  • 5 dkg Gorgonzola     
  • ½ dl tej
  • 2 evőkanál vaj

 

 

Elkészítés

1. Az oldalast nagyobb darabokra vágjuk, majd egy sertészsírral kikent tepsibe tesszük.

2. A páchoz 5 gerezd fokhagymát, olívaolajat, sót, borsot lepürésítünk, majd megkenjük vele a húst. Mellétesszük a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát és az egészben hagyott fokhagyma gerezdeket. Kevés vizet öntünk alá, fóliával lefedjük és sütőben sütjük 160 fokon másfél órán keresztül, majd levesszük a fóliát és 30 percet tovább pirítjuk.

3. A megtisztított, kockákra vágott zellert és burgonyát sós vízben külön-külön puhára főzzük, majd leszűrjük és krumplinyomón áttörjük. Elkeverjük a vajjal, mustárral, tejjel, sóval és a Gorgonzolával.

4. A krumplipüré mellé tálaljuk az oldalast, a sült hagymákat és megszórjuk friss petrezselyemmel!

 

Receptek

×

Ez a weboldal cookie-kat használ az Adatvédelemi szabályzattal összhangban. A tárolás paramétereit és a cookie-khoz való hozzáférést a böngészőjében állíthatja be.