Parmezános sajtkarikák

Elkészítési idő: 20 perc
48 karika

Hozzávalók:

1 vékony szendvicskenyér
1 csésze majonéz
1/2 csésze frissen reszelt Parmigiano Reggiano DOP
mustár
10-12 kisebb vörös hagyma (gyöngy, vagy fehér hagyma), nagyon vékonyra vágva

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
6-7 cm átmérőjű sütemény vágóval vágjunk 2 karikát minden szelet kenyérből. Helyezzük a karikákat a tepsire és tegyük be a sütőbe 15 cm-re a hőforrástól (légkeveréssel a közepére). Egyik oldalról süssük a kenyérkarikákat aranybarnára, 3-5 perc alatt készül el.
Keverjük össze a majonézt és a parmezánt kisebb tálban. Vegyük ki a kenyérkarikákat a sütőből és fordítsuk a nem sült oldalukra. Mindegyik szeletet vékonyan kenjük meg mustárral. Helyezzünk rá egy szelet hagymát és fedjük le egy teáskanálnyi majonézes keverékkel.
Süssük aranybarnára, kb 1 percig. Folyamatosan figyeljük, hogy ne égjen le, a sütési idő változhat a sütőtől függően. 24 karikánként süssünk egyszerre. Frissen tálaljuk.

Receptek

×

Ez a weboldal cookie-kat használ az Adatvédelemi szabályzattal összhangban. A tárolás paramétereit és a cookie-khoz való hozzáférést a böngészőjében állíthatja be.