Roston sült lazac meleg parmezános – Parmigiano Reggiano

édeskömény salátával

 

 

Hozzávalók

2 személyre

  • 2 db bőrös lazacfilé
  • friss rozmaring
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj     
  • só, bors
  • 1 citrom
  • friss koriander
  • A magokhoz:
  • 40 g  fehér szezámmag
  • 13-15 szem koriandermag
  • 1 csipet köménymag
  • 1 marék pirított földimogyoró
  • 1 marék pirított kesudió
  • 1 marék pirított pisztácia
  • 50 g vaj
  • A salátához:
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 darab édeskömény
  • 1 magozott gránátalma
  • 50 g Parmigiano Reggiano
  • 3 ág rozmaring
  • 10 dkg vaj
  • só, bors

 

Elkészítés

1. Egy tepsit kivajazunk, a felszeletelt édesköményt beletesszük, meglocsoljuk egy kis vajjal és sózzuk, borsozzuk. Ráteszünk friss rozmaringot, megszórjuk gránátalma magokkal, apróra vágott fokhagymával és parmezán forgáccsal. 180 fokon 35 percig sütjük.

2. Egy felhevített serpenyőben szárazon megpirítjuk a köménymagot és a koriandermagot.

3. Egy aprítógépben apróra daráljuk a kesudiót, földimogyorót, szezámmagot, pisztáciát és a megpirított köménymagot illetve koriandermagot. A végén elkeverjük egy kevés vajjal.

4. A lazacról leitatjuk a nedvességet, sózzuk, borsozzuk, majd egy felhevített serpenyőben olívaolajon friss rozmaringgal és fokhagymával mindkét oldalát 4-4 percig sütjük. Egy tányérra tesszük az édeskömény salátát, melléhelyezzük a lazacot, amire ráhalmozzuk a magmixet.

Receptek

×

Ez a weboldal cookie-kat használ az Adatvédelemi szabályzattal összhangban. A tárolás paramétereit és a cookie-khoz való hozzáférést a böngészőjében állíthatja be.