Sült nyúlgerinc madeirás gombamártással

és Asiago sajtos burgonyapürével

 

 

Hozzávalók

4 személyre

  • 1 kg nyúlgerinc filé
  • 10 dkg Asiago
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 50 dkg vegyes gomba
  • 1 dl édes fehérbor
  • 2-3 dl tejszín
  • friss kakukkfű
  • 50 dkg burgonya
  • 10 dkg vaj
  • olívaolaj     
  • só, bors
  • alufólia     

 

 

Elkészítés

1. A húsról eltávolítjuk a hártyát, sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk kakukkfűvel.

2. A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük.

3. Egy alufólián egymás mellé tesszük a bacon csíkokat, keresztben ráhelyezzük a húst, majd feltekerjük és becsomagoljuk.

4. A burgonyát leszűrjük, krumplinyomón áttörjük és vajjal elkeverjük. Tálalásig melegen tartjuk, majd összekeverjük a reszelt Asiagoval.

5. A nyúltekercset felhevített serpenyőben kevés olívaolajon oldalanként 1-1 percig sütjük, majd 200 fokon 10 percig sütőben sütjük tovább.

6. A gombákat nagyobb darabokra vágjuk, majd egy felhevített serpenyőben olívaolajon megpirítjuk. Felöntjük borral és tejszínnel, majd sózzuk, borsozzuk és kakukkfűvel ízesítjük.

 

                       

Receptek

×

Ez a weboldal cookie-kat használ az Adatvédelemi szabályzattal összhangban. A tárolás paramétereit és a cookie-khoz való hozzáférést a böngészőjében állíthatja be.