Sütőben sült karfiolos csirkecomb

Asiago sajttal

 

 

Hozzávalók

4 személyre

  • 4 db  csirkecombfilé
  • 1 db  karfiol
  • 15 dkg  Asiago
  • ½ dl  alaplé
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl   tejszín
  • 1 dl   tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál póréhagyma
  • só, bors
  • olívaolaj     

 

 

Elkészítés

1. A csirkecombokat alaposan sózzuk, borsozzuk, egy felhevített serpenyőben olívaolajon megpirítjuk, majd egy tepsibe szedjük. A visszamaradt zsiradékhoz adunk 1 evőkanál vajat, és megdinszteljük rajta a karikára vágott póréhagymát.

2. A karfiolt rózsáira szedjük és a póréhagymához adjuk még egy adag vaj kíséretében, majd fedő alatt 15-20 percig puhára pároljuk.

3. A tejfölt és a tejszínt a fokhagymával, sajttal, sóval és borssal összeturmixoljuk.

4. A csirkére terítjük a megpuhult póréhagymát és karfiolt, ráöntjük a tejszínes-sajtos mártást és 180 fokon 30 perc alatt megsütjük.

 

Receptek

×

Ez a weboldal cookie-kat használ az Adatvédelemi szabályzattal összhangban. A tárolás paramétereit és a cookie-khoz való hozzáférést a böngészőjében állíthatja be.